ماموپلاستی (جراحی کوچک کردن سینه در زنان)
بزرگی سینه ها اکثرا در خانم ها بعد از زایمان ایجاد می شود ولی در دختران مجرد به دلیل بیماری یا زمینه ارثی دیده می شود.
بزرگی پستان ها تاثیر سوء قابل توجهی در اعتماد به نفس و در مشارکت زنان در فعالیت های اجتماعی ورزشی دارد. زنان با سینه های خیلی بزرگ ممکن است علاوه بر نارضایتی از اندازه و شکل پستان هایشان، دچار مشکلات جسمی هم باشند. از جمله این مشکل ها، درد گردن و پشت، تحریک و التهاب پوست زیر سینه و ناراحتی حین ورزش کردن است. در این عمل، با برداشتن قسمتی از بافت چربی و بافت غده ای پستان و پوست، سینه ها نمایی سفت تر، کوچک تر و گردتر پیدا می کنند. این عمل نه تنها اندازه و حجم سینه ها را کاهش می دهد، بلکه شکل و افتادگی پستان ها را نیز اصلاح می کند.
بنابراین اگر دارای پستان های خیلی بزرگ، درد پشت، گردن یا شانه ها به علت وزن زیاد پستان، غیرقرینگی سینه ها، التهاب و عفونت پوست، چین زیر سینه ها، محدودیت در فعالیت های بدنی و ورزشی به علت بزرگی و سنگینی سینه ها، سیاه شدن و ماندن رد سینه بند روی شانه ها، عدم رضایت و خجالت کشیدن از بزرگی سینه ها هستید عمل کوچک کردن سینه برای شما توصیه می شود.
عمل جراحی ماموپلاستی که جهت کاهش اندازه و شکل دادن پستان ها است، تحت بی هوشی عمومی انجام می شود. (بهتر است قبل از عمل ماموگرافی انجام دهید تا وجود سرطان پستان بررسی شود). در متداول ترین روش عمل ماموپلاستی، ۳ برش ایجاد می شود. یک برش، دور هاله اطراف نوک سینه، دومین برش به صورت عمودی از هاله تا چین زیرپستان و سومین برش به صورت خط افقی روی چین پستان خواهد بود. البته روش های دیگری هم برای طراحی روش های این عمل وجود دارد. شکل و اندازه سینه ها و مقدار کوچک کردن آنها از عوامل تعیین کننده است. در برخی موارد ممکن است از برش افقی زیر خط چین پستان صرف نظر شود. در کل نوع روش جراحی با نظر جراح و تمایل بیمار ممکن است تغییر کند. با برداشت چربی، پوست و بافت اضافی نوک سینه در محل بالاتری نسبت به قبل قرار می گیرند. معمولا اندازه هاله دور نوک سینه نیز با این عمل کاهش می یابد. ممکن است همزمان با این عمل چربی اضافه بازوها، ساکشن شود. به هر حال، به علت عوامل فردی هیچ گاه اشخاص مختلف نتایج یکسانی از این عمل به دست نمی آورند. در کل هدف جراح پلاستیک، ایجاد سینه هایی متناسب با سایر قسمت های بدن است.
مراقبت های بعد از عمل
در روزهای اول پس از عمل از زورزدن، خم شدن و بلند کردن اجسام خودداری نمایید. زیرا ممکن است سبب تشدید تورم و حتی خونریزی شود. بهتر است تا چند هفته بعد از عمل تا رفع تورم، از سینه بند مخصوص استفاده کنید.
بخیه یک هفته تا ۱۴ روز پس از عمل با نظر جراح به تدریج برداشته می شود.
بسته به شغل تان، اکثر پس از ۲ هفته قادر به بازگشت به کار هستند اما در کل توصیه می شود که تا ۶ ماه از پستان ها مراقبت جدی صورت بگیرد.
معاینه سالانه به همراه ماموگرافی توسط جراح و همچنین ۶ تا ۸ ماه بعد از عمل برای بررسی مجدد سینه ها، ماموگرافی (عکس برداری رادیولوژیک پستان) انجام شود.
در پایان، بهتر است قبل از تصمیم به عمل کوچک کردن سینه ها با فوق تخصص جراحی پلاستیک درباره تغییرات مورد نظر در اندازه و شکل پستان ها مشاوره کنید تا جراح بهتر بتواند اهداف واقع گرایانه شما را درک کند.